امروزه شاهد پیشرفت روزافزون تکنولوژی و فناوری در تمام جنبههای زندگی بشر هستیم. صنعت چاپ نیز همگام با پیشرفت تکنولوژی رشد و توسعه یافته و توانسته اکنون به یکی از بزرگترین صنایع در دنیا تبدیل شود. صنعت چاپ در فرایند بسته بندی امروزی نقش بالقوهای دارد، به گونهای که بدون وجود این صنعت فرایند بسته بندی دچار مشکلات اساسی میشود.
روش چاپ متالایز از جمله روشهای نوین چاپ بوده و بنا بر ویژگیهای و تکنولوژی پیشرفته خود همواره یکی از بهترین و مناسبترین روشها برای چاپ لیبل است. این روش چاپ جنبه تزئیناتی داشته و به همین دلیل در فرایند برندینگ و برندسازی کسبوکارهای مختلف تاثیر زیادی دارد.
در طی چندین سال اخیر با توجه به افزایش توجه مردم و مشتریان به کیفیت و چگونگی تبلیغات و بازاریابی کسبوکار، بسیاری از موسسهها به دنبال راهکاری کمهزینه و در عین حال موثر برای جلوه دادن و افزایش تاثیرگذاری فرایند بازاریابی محصولات خود هستند.
بهکارگیری این صنعت و کاغذ متالایز در فرایند بسته بندی محصولات علاوه بر کاهش هزینههای مربوط به تبلیغات باعث افزایش زیبایی ظاهری بسته بندیها نیز میشود. کاغذ متالایز که نقش اصلی را در صنعت چاپ متالایز ایفا میکند بیشترین تاثیر را در فرایند بسته بندی محصولات دارد. شاید برای شما هم مانند بسیاری از افراد این پرسش پیش بیاید که کاغذ متالایزر چگونه ساخته میشود؟ در ادامه این مطلب در مورد چگونگی ساخت کاغذ و مقوا متالایزر توضیحات کاملی را ارائه میدهیم.
پیش از اینکه در مورد کاغذ متالایز و مراحل ساخت آن توضیحاتی را ارائه دهیم، ابتدا بهتر است در مورد صنعت چاپ متالایز برخی مطالب خاص و مهم را شرح دهیم تا دیدگاه کاملتری نسبت به این موضوع داشته باشید.
چاپ متالایز (Metallized Printing) در حقیقت با استفاده از لیبلهای متالایز در داخل دستگاههایی خاص انجام میشود. منظور از لیبل متالایز دقیقا کاغذ متالایز است که این کاغذ عمدتا از جنس پی وی سی یا همان پلی وینیل کلراید بوده و ویژگیهای ساختاری خاصی دارد.
از چاپ متالایز در صنایع مختلفی چون پوستر، نقاشی، چاپ عکس متالایز، چاپ انواع جعبه متالایز تزئینی و چاپ لیبل انواع مواد دارویی و آرایشی استفاده میشود.
همان گونه که در مطالب بالا گفته شد، کاغذ متالایز از جنس PVC بوده و ویژگیهای ظاهری و فیزیکی منحصربه فردی دارد. این کاغذ یک لایه نازک پوشاننده از جنس فلز آلومینیوم بوده و ظاهری بسیار براق و درخشنده است. در واقع کاغذ متالایز بنا بر شاهر براق و درخشنده خود معروف است.
علت اصلی اینکه کاغذ متالایز جنبه تزئینی دارد در واقع استفاده از یک لایه متالیک به همراه کوتینگ ژلاتینی است، وجود این مواد خاص باعث میشود تا زیبایی و جذابیت اولیه این کاغذ تا مدتها باقی بماند.
پروسه ساخت متالایز توسط تجهیزات و ابزارآلات خاصی صورت میگیرد. کاغذ متالایزر با استفاده از روشهای مختلفی چون فرایند لمینیت و متالیزاسیون در خلا ساخته میشود. فرایند تولید کاغذ متالایز در هر یک از روشهای ذکر شده متفاوت بوده و با تجهیزات خاصی نیز انجام میشود.
در فرایند لمینیت برای تولید کاغذ متالایز از آلومینیوم با ضخامت 9 الی 12 میکرون استفاده میشود. روش لمینیت متالایز بر روی کاغذها در بسته بندی انواع کارت ویزیت و مواد غذایی کاربرد گستردهای دارند. افزون بر این موارد از کاغذ متالایز لمینت شده در تولید انواع کاغذهای کادو لوکس و تزئینی استفاده میشود.
متالایز لمینت روی انواع کاغذها همچون کاغذ کرافت و گلاسه انجام میشود تا در بسته بندی برخی مواد غذایی حساس و خاص مانند کره صبحانه استفاده شود. در موسسه کیاما پرینت برای تولید و آماده کردن کاغذ متالایز به روش لمینیت کردن از روکش مات یا براق آلومینیوم در دو رنگ نقرهای و طلایی استفاده میشود تا لیبل بیشترین زیبایی را داشته باشد.
فرایند متالایز کردن در خلا یکی از پرکاربردترین روشهای تولید کاغذ متالایز است. در این فرایند به روکش آلومینیوم در یک محفظه فاقد هوا (خلا) حرارت کافی داده میشود.
پس از اینکه روکش آلومینیومی حرارت را به خود جذب کرد فرایند تبخیر یا تصعید نیز در آن صورت میگیرد. در این روش از روکش آلومینیومی به ضخامت 0.08 الی 0.1 گرم بر متر مربع استفاده میشود. یکی از اصلیترین دلایل برتری روش متالایز کردن در خلا نسبت به لمینیت مصرف کمتر روکش آلومینیوم است. در حقیقت در این روش 300 برابر کمتر از روکش آلومینیومی استفاده میشود.
همان طور که در مطالب بالا گفته شد، تولید کاغذ با روش متالایز در خلا روشی اقتصادی و کاربردی است. اگر بخواهیم دقیقتر این فرایند بپردازیم باید بگوییم که در روش متالیزاسیون با خلا بالا هم میتوان به شکلی بهینهتر از حالت قبل کاغذ متالایز را تولید کرد.
فرایند متالیزاسیون با خلا بالا شامل رسوب یک لایه بسیار نازک از آلومینیوم 0.08 الی 0.1 گرم بر متر مربع است که به یک طرف آن در شرایط با خلا بالا لاک زده میشود. استفاده از این سیستم برای ساخت کاغذ متالایز مزیتهای زیادی دارد، از جمله مزایای این سیستم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
این سیستم ساخت کاغذ متالایز به نوبه خود میتواند رو روش متفاوت را برای تولید این کاغذ فراهم کند:
یکی از روشهای حاصل از متالایز با خلا بالا، روش متالیزاسیون انتقالی است. در این روش از لایه پلاستیکی (پلیاستر) برای انتقال بعدی به کاغذ استفاده میشود. فرایند ساخت کاغذ متالایز در این فرایند در چهار گام انجام میشود:
موسسه کیاما پرینت با داشتن سابقه چندین ساله در صنعت چاپ به خصوص چاپ متالایز در حال حاضر قادر به تولید و ساخت کاغذ متالایز در ابعاد مختلف با استفاده از روشهای مختلف است. در این موسسه از تمامی روشهای نوینی که در مطالب بالا توضیح دادیم برای تولید کاغذ متالایز استفاده میشود. اگر ششما هم میخواهید کاغذ متالایزر را با بالاترین کیفیت ممکن و نازلترین قیمت تهیه کنید با مشاورین و کارشناسان ما در کیاما پرینت تماس حاصل فرمایید تا با دریافت مشاوره و راهنمایی دقیق و درست از این فرصت بهرهمند شوید.
در این مقاله در مورد روشهای ساخت کاغذ متالایز و همچنین مزیتها و ویژگیهای هر کدام توضیحات کاملی را در اختیار شما قرار دادیم. با توجه به مطالب فوق میتوان به این نتیجه رسید که استفاده از کاغذ متالایز در مقایسه با سایر متریالهای متالایز همچون فویل و سلفون متالایز مزیتهای بیشتری چون ماندگاری بالا و آسیبپذیری کم داشته و همچنین هزینههای کمتری را برای مشتریان دارد.
نظر شما برای مجموعه چاپ کیاما ارزشمند است!
در نظرسنجی کیاما شرکت کرده و ما را در بهبود کیفیت خدمات خود یاری نمایید.
برای شرکت در نظر سنجی کلیک کنید
نظرات (0)
فرم نظر