معرفی انواع چاپ تیشرت

انواع چاپ تیشرت

امروزه با وجود تنوع زیاد در تولید انواع پارچه و ایجاد طرح‌های مختلف بر روی بافت پارچه، استفاده از چاپ برای زیبایی و طراحی انواع تیشرت‌ها و لباس‌های دیگر محبوبیت زیادی دارد. با توجه به اینکه انواع چاپ تیشرت، برخلاف دوخت و گلدوزی و..، محدودیت خاصی ندارد، می‌توانید انواع طرح دلخواه خود را در هر اندازه بر روی تیشرت خود چاپ کنید. با تکنولوژی دستگاه‌های چاپ امروزی این کار خیلی سریع و در چند دقیقه انجام می‌گیرد. در این مقاله درباره انواع چا‌پ تیشرت توضیح می‌دهیم و مزایا و معایب هریک از این روش‌ها را بررسی می‌کنیم. 

انواع چاپ تیشرت 

چاپ بر روی تیشرت با استفاده از دستگاه‌های چاپ مختلف و همچنین با روش‌های چاپ متنوع انجام می‌شود. معروف‌ترین انواع چاپ تیشرت عبارتند از:

  • چاپ سیلک

  • چاپ ژلاتین

  • چاپ سابلیمیشن

  • چاپ DGT

  • چاپ DFT

  • چاپ رول حررارتی

  • چاپ مدیا

در ادامه در مورد هریک از این روش‌ها به شکل کامل توضیح می‌دهیم. 

معرفی چاپ سیلک روی تیشرت

معرفی را با قدیمی‌ترین روش چاپ تیشرت شروع می‌کنیم. چاپ سیلک با قدمت بسیار طولانی یکی از روش‌های شناخته شده در طراحی و رنگ آمیزی لباس است. در این نوع چاپ برای طراحی باید از شابلن‌های مختلف استفاده کرد. هر رنگ در این روش مخصوص دارای شابلن اختصاصی خودش است. پس از اینکه شابلن طرح آماده شد آن را روی تیشرت قرار می‌دهند و رنگ را با استفاده از غلتک بر روی لباس میزنند. غلتک باعث می‌شود تمام قسمت‌های مورد نظر به خوبی رنگ آمیزی شوند. در آخر برای خشک کردن لباس آن را در یک جای مناسب قرار می‌دهند یا از درایر و ماشین خشک‌کن کمک می‌گیرند. خود چاپ سلیک نیز انواع مختلفی دارد که بر اساس امکانات و سلیقه انتخاب می‌شود. 

مزایا و معایب چاپ سیلک بروی تیشرت

از مزایای این نوع چاپ می‌توان به هزینه کم رنگ و سرعت بالای آن اشاره کرد. به دلیل سرعت بالا برای تعداد چاپ بیشتر می‌توان در صنعت هم از آن استفاده کرد. اما متاسفانه هزینه شابلن و زمان تولید آن بالاست و برای طراحی‌های پیچیده روش خوبی نیست. این روش از قدیمی‌ترین انواع چاپ تیشرت محسوب می‌شود و امروزه در مراکز چاپ کمتر از این روش استفاده می‌کنند.

معرفی چاپ ژلاتین

چاپ ژلاتین هم از قدیمی‌ترین روش‌های انواع چاپ بر روی تیشرت و لباس‌های دیگر به شمار می‌رود. این روش هر چند پیچیده به نظر می‌رسد اما می‌توان طرح‌های سه بعدی و حجم‌دار را با زیبایی بیشتر بر روی تیشرت‌ها چاپ کرد. روش کار در چاپ ژلاتین به این گونه است که ابتدا یک قالب فلزی از طرح ساخته می‌شود. سپس با استفاده از حرارت، پلاستیک به داخل قالب تزریق می‌شود که در نهایت یک طرح بر جسته و زیبا ساخته می‌شود.  

مزایا و معایب چاپ ژلاتین روی تیشرت

نگران زمان نباشید؛ این روش بر خلاف تصور، سرعت انجام کار بالایی دارد و هزینه‌ آن نسبتا پایین است. می‌توانید برای پروژه‌های با تعداد بالا هم از این روش بهره بگیرید. 

از طرف دیگر، به دلیل هزینه‌ بالای قالب فلزی، چاپ ژلاتین تنها برای پروژه‌های با تعداد بسیار بالا به‌صرفه خواهد بود. معمولا بهتر است برای طرح‌های تک رنگ از آن استفاده کنید‌. همچنین حجم سه بعدی و ضخامت چاپ باعث شده تا این چاپ برای تیشرت‌هایی با اندازه بزرگ کاربردی نباشد. 

چاپ سابلیمشن

معرفی چاپ سابلیمیشن؛ یکی از بهترین انواع چاپ تیشرت

چاپ سابلیمیشن از جدیدترین انواع چاپ است که امروزه مورد استفاده قرار گرفته است. در این روش ابتدا با استفاده از کامپیوتر، طرح چاپ بر روی کاغذ مخصوص چاپ سابلیمیشن قرار می‌گیرد و پس از آن کاغذ را روی تیشرت قرار می‌دهند. با قراردادن بر روی حرارت، طرح تثبیت می‌شود. برای اینکار از اتوهای صنعتی کمک می‌گیرند. این روش چاپ را با نام چاپ حرارتی یا چاپ کاغذی هم می‌شناسند. 

مزایا و معایب چاپ سایلیمیشن روی تیشرت

در ابتدا باید گفت که چاپ سابلیمیشن هزینه‌ پایینی دارد. همچنین کار با این روش بسیار راحت است و به خوبی در چند مرحله می‌توان طرح‌های متنوعی را چاپ کرد. اگر نیاز به چاپ با تعداد بالا دارید، قطعا با این روش خیلی سریع تیشرت‌های شما آماده خواهد شد. البته لازم نیست سفارش شما تعداد بالایی داشته باشد؛ مراکزی که این نوع چاپ را انجام می‌دهند، حتی برای یک تیشرت هم امکان چاپ خواهند داشت. می‌توانید از دستگاه چاپ خانگی و صنعتی برای چاپ سابلیمیشن بهره بگیرید. 

 با وجود مزایای خوب چاپ سابلیمیشن باید به چند مورد از معایب این روش هم اشاره کنیم. در این نوع چاپ رنگ سفید استفاده نمی‌شود به همین دلیل طرح‌های با رنگ سفید قابل چاپ نیست همچنین سطح تیشرت باید روشن باشد. به دلیل استفاده از حرارت نمی‌توان بر روی هر نوع تیشرتی از این روش استفاده کرد. به طور مثال پارچه‌های الیافدار برای اینکار مناسب نیستند‌.

معرفی روش چاپ DTG

چاپ دی تی جی جز کم مصرف‌ترین روش‌های چاپ تیشرت می‌باشد. در این روش از پرسنترهای جوهرافشان استفاده می‌کنند. باید گفت که همه نوع طرح بر روی هرگونه لباسی ممکن است با این روش چاپ شود. 

مزایا و معایب چاپ DGT روی تیشرت

از مزایای این روش می‌توان به کیفیت بسیار خوب چاپ، اشاره کرد. می‌توانید چاپ DTG را بر روی پارچه‌های الیافدار و نخ انجام دهید. رنگ طرح و رنگ پارچه تیشرت در این روش بدون محدودیت است. 

از طرفی، هزینه چاپ دی تی جی بسیار بالاست و برای کارهای صنعتی و تجاری نمی‌توانید از آن استفاده کنید. همچنین سرعت آن پایین است و برای طراحی‌های با تعداد بیشتر کاربرد ندارد.

معرفی چاپ DFT تیشرت

هر چند روش چاپ دی اف تی به اندازه چاپ دی تی جی هزینه‌بر نیست اما باز هم می‌تواند جزء پر هزینه‌ترین انواع چاپ تیشرت تلقی شود. تقریبا این روش را می‌توان به روش سابلیمیشن تشبیه کرد. در چاپ دی اف تی نیز با استفاده از کاغذ و فیلم برای چاپ طراحی کمک می‌گیرند. پس از آن با کمک حرارت آن را بر روی پارچه قرار می‌دهند. تنها تفاوت این روش با سابلیمیشن این است که طرح به غیر از حرارت، با فشار هم می‌تواند روی تیشرت قرار بگیرد.

مزایا و معایب چاپ دی اف تی روی تیشرت

در چاپ دی اف تی انتخاب رنگ خاص معنا ندارد و می‌توانید انواع طرح و رنگ مورد علاقه خود را بر روی تیشرت هک کنید‌. هزینه این روش نسبت به روش‌هایی مثل DTG کمتر بوده و قابلیت استفاده در صنایع مختلف را بالا می‌برد. 

مهمترین مشکل این روش برای کشورهایی مانند ایران، محدودیت‌هایی که در واردات دستگاه‌ها و موارد دارند. از این روش به علت تحریم‌ها نمی‌توانیم به شکل گسترده در ایران استفاده کنیم؛ چرا که مواد اولیه و دستگاه تولید آن‌ها کمتر پیدا می‌شود.  

معرفی روش چاپ رول حرارتی

 چاپ رول حرارتی به دلیل روش کار با رول به این نام شناخته می‌شود. رول وینیل رنگی از سه لایه تشکیل شده و دارای بخش پلاستیکی، چسپ هاتملت و پوسته است. قسمت رویه پلاستیکی به وسیله کاتر جدا شده و با حرارت روی تیشرت قرار می‌گیرد. در این روش رنگ وینیل متناسب با رنگ طرح انتخاب می‌شود. 

مزایا و معایب چاپ رول حرارتی

مهمترین مزیت این روش چاپ روی تیشرت این است که طرح‌ها را  با کیفیت خوب چاپ می‌کند و به صورت صنعتی و خانگی قابل استفاده است. 

مهمترین مشکل این روش هم این است که قیمت بالای چاپ رول حرارتی باعث شده برای طرح‌های بزرگ به‌صرفه نباشد. همچنین طرح‌های با رنگ‌های زیاد را چندان خوب چاپ نمی‌کند. 

معرفی روش چاپ مدیا روی تیشرت 

این روش شبیه به روش رولی حرارتی می‌باشد با این تفاوت که مشکل چاپ تک رنگ در این روش حل شده است. رولی که برای این روش به کار می‌رود، رول سفید می‌باشد. دستگاه‌های چاپ مدیا پیشرفته است و قبل از برش رویه‌ رول بر روی آن چاپ می‌زند. 

مزایا و معایب چاپ رول حرارتی

مزیت: قیمت خوب برای چاپ‌های با تعداد پایین 

عیب: قیمت بالا برای چاپ‌هایی با تعداد بالا 

سخن آخر 

اینروزها انواع تیشرت با طرح و رنگ متفاوت به بازار عرضه شده است. تیشرت‌های رنگی و با تصاویر جذاب که به وسیله چاپ درست شده‌اند، طرفداران بسیاری دارند. همچنین این امکان وجود دارد که انواع چاپ با تصاویر خودتان را سفارشی سازی کنید. در این مقاله در خصوص انواع روش‌های چاپ و هزینه‌های آن‌ها بحث شد. اگر به دنبال ایجاد یک شغل جذاب و پردرآمد هستید، باتوجه به نیاز و بودجه خود می‌توانید از هریک از این روش‌ها بهره‌مند شده و مرکز چاپ روی تیشرت یا لوازم دیگر مانند ماگ، بشقاب، گلدان و... مخصوص خود را راه‌اندازی کنید.

 

نظرات (0)

فرم نظر

موقعیت کیاما روی نقشه