چاپ افست در حقیقت بخش اعظمی از تاریخچه کل صنعت چاپ در جهان را به خود تخصیص داده است. این روش چاپ همواره از چند صد سال پیش به عنوان روشی متداول برای چاپ غیر مستقیم نوشتهها و حتی چاپ کتابهای متعددی استفاده میشد. اما با ظهور روشهای نوین و جدید در صنعت چاپ همواره این سوال برای افراد پیش میآید که آیا چاپ افست مرده است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که چاپ افست تحت هیچ شرایطی پویایی و کاربرد گسترده خود را در صنعت گسترده چاپ از دست نخواهد داد. برای نمونه امروزه تعداد زیادی از شرکتهای ارائه دهنده خدمات چاپ از شکل پیشرفته و مدرن این روش به صورت کاملا حرفهای و تخصصی استفاده میکنند. در ادامه این مطلب دلایل بسیار محکمی برای اثبات پویایی چاپ Offset ارائه میکنیم.
چاپ افست یا همان لیتوگرافی روشی بسیار کاربردی و کارآمد برای چاپ انبوهی از تصاویر و نوشتهها در 4 رنگ مختلف زرد، مشکی، قرمز، آبی مایل به سبز است. سازوکار این روش از چاپ بدین صورت است که در آن تصاویر و رنگها با استفاده از تعدادی غلتک روی صفحاتی از جنس فلز حرکت کرده و چاپ میشوند.
چاپ افست از زمان اختراع خود تا به امروز همیشه جزو بهصرفهترین و بهترین روشهای چاپ بوده است، به گونهای که همگام با پیشرفت علم و تکنولوژی تغییراتی گستردهای در روند عملیات پاپ در این روش به وجود آمده است. در حقیقت اعمال این تغییرات متناسب با پیشرفت علم در هر بازه زمانی علت اصلی پویایی و زنده ماندن چاپ Offset است.
بنا بر اطلاعات معتبرترین منابع انگلیسی تاریخچه چاپ افست به سال 1875 باز میگردد. البته اگر بخواهیم دقیقتر تاریخچه این روش چاپ را بررسی کنیم باید به قرنهای پیش مراجعه کنیم. در واقع چاپ افست قرنها پیش توسط فردی به نام گوتنبرگ ابدا شده است. پس از گذشت سالها در قرن نوزدهم شخصی به نام رابرت بارکلی اهل انگلستان برای نخستین بار روش ترکیبی چاپ بر روی قلع را اختراع کرد که این روش حاکی از چاپ Offset است.
اما پس از گذشت حدود سی سال روبل اهل آمریکا این روش چاپ را روی متریال کاغذی پیاده کرد. روبل پلاستیک نرم را به یک مرکب آغشته کرده و سپس نقوشی را با استفاده از آن روی کاغذ خلق کرد. این کار روبل باعث شد تا به یکباره در صنعت چاپ در آن زمان تحول بسیار عظیمی رخ دهد.
در اصل روش چاپ افست بنا بر ویژگیها و مزایای بسیار خاص خود در ین انوبهی از روشهای پیشرفته و پر زرق و برق چاپ توانسته تا به امروز جایگاه ویژه خود را حفظ کند.
چاپ افست در دو نوع فرم عمومی و اختصاصی انجام میشود. با استفاده از هر یک از انواع چاپ افست میتوان نقوش و تصاویری با کیفیت بسیار بالا را روی متریالهای مختلف با بالاترین کیفیت چاپ کرد.
هدف اصلی استفاده از فرم عمومی چاپ افست کاهش هزینههای مربوط به چاپ و بهینهسازی میزان مصرف متریالهایی چون کاغذ است. در این فرم از چاپ OFFSET فایلها نسبت به نوع رنگ خود جداسازی نشده و هر یک دارای رنگ مخصوصی هستند. به همین ترتیب از فرم عمومی چاپ افست در اغلب شرکتهای خدماتی چاپ مانند کیاما پرینت در کارهایی استفاده میشود که رنگ بندی کلی دارند. از ویژگیها و مزیتهای این نوع از چاپ افست میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی از بزرگتین مزایای فرم اختصاصی چاپ افست این است که کل سفارش مشتری متناسب با سلیقه و درخواست آن انجام میشود. البته شیوه استفاده بهینه از این فرم از افست بسیار دشوار بوده و تنها توسط برخی از شرکتها مانند چاپ کیاما در داخل کشور انجام میشود. کیفیت کار در این نوع از چاپ Offset به مراتب بالاتری از فرم عمومی آن است. اما بر خلاف فرم عمومی در این فرم امکان چاپ همزمان چندین کار در داخل دستگاه چاپ نیست.
یکی از عمدهترین دلایل زنده ماندن چاپ افست در دنیای پیشرفته کنونی وجود دو ویژگی سرعت و کیفیت بالای چاپ در ماهیت این فرایند است. همان گونه که میدانید دو فاکتور سرعت و کیفیت چاپ اهمیت بسیار زیادی در نتیجه نهایی چاپ دارند. چاپ افست در عین قدیمی و کهن بودن باز هم نسبت به روشهای جدید و امروزی چاپ سرعت بیشتری داشته و همچنین کیفیت بالاتری دارد. ارائه کیفیت مطلوب در خدمات چاپ افست باعث میشود تا کار طول عمر و ماندگاری بیشتری داشته باشد.
با استفاده از چاپ Offset دیگر هیچ گونه نگرانی بابت کیفیت نهایی سفارش خود نخواهید داشت، البته اگر این فرایند چاپ را به یک شرکت معتبر و متخصص مربوطه بسپارید. در حالت کلی فرایند افست در تیراژهای بالا در شرکتهایی چون کیاما پرینت انجام میشود، به همین دلیل داشتن سرعت بالا نیز یک مزیت بسیار بزرگ در این رشته چاپ به شمار میرود.
بحث دور ریز و باطله در فرایند چاپ حائز اهمیت بوده و تاثیر مستقیمی در میزان هزینههای مربوطه دارد. چاپ افست از جمله کمهزینهترین روشها در صنعت چاپ بوده و به نوعی کمترین میزان دور ریز را دارد. علت اصلی کمتر بودن میزان دور ریز متریال مورد استفاده در این روش چاپ این است که از همان ابتدای کار مقدار مرکب مورد نیاز تعیین میشود. تولید باطله کمتر در افست پرینت همواره مزیتهای بسیاری داشته و بزرگترین آنها رساندن آسیب کمتر به محیط زیست است.
در حقیقت امکان استفاده از چاپ افست روی اکثر سطوح باعث شده تا از گذشته تا به امروز این روش بیشترین کاربرد را داشته باشد. برای نمونه با استفاده از این روش میتوان فرایند چاپ را روی متریالهای مختلفی چون چرم، وینیل، فلز، پارچه، پلاستیک و حتی چوب انجام داد.
فرایند چاپ نوشته، تصویر و... روی متریال توسط چاپ افست در چندین مرحله مختلف و مجزا صورت میگیرد. مرحله طراحی که در واقع پیش زمینه اصلی در این روش از چاپ است بایستی با دقت بسیار بالا و همچنین تخصص کافی انجام شود. در حقیقت میزان کیفیت و زیبایی کار نهایی به میزان زیادی به خلق یک طرح زیبا و خاص دارد. در این مرحله از چاپ Offset باید طراح بداند که چه ترکیبات رنگی برای طرح مورد نظر مناسب بوده و موجب زیبایی هر چه بیشتر آن میشود.
منظور از آماده سازی زینک دقیقا قرارگرفتن طرح آماده شده روی یک ورق مخصوص است. در روی این ورقه مخصوص مشخص میشود که هر یک از بخشهای مختلف طرح چه رنگی را داشته باشد. در مرحله بعد فرایند حرکت کاغذ روی غلتکها آغاز میشود. همان گونه که در مطالب بالا گفته شد چاپ افست در حالت کلی در چهار انجام میشود. به هنگام حرکت کاغذ روی غلتکها ابتدا رنگ آبی روی ان نقش بسته و سپس رنگ قرمز، زرد و در نهایت رنگ مشکی قرار میگیرد.
بعد از انجام مراحل فوق و آماده شدن طرح چاپی از نوعی پودر مخصوص چاپ برای جلوگیری از چسبیدن چاپ روی کار استفاده میشود. این پودر از طرح مورد نظر در برابر عوامل محیطی مخربی چون رطوبت، گردوخاک و... محافظت میکند.
شرکت کیاما پرینت با بیش از یک دهه سابقه تلاش بیوقفه در حوزه چاپ امروزه قادر است کلیه خدمات مربوط به روشهای مختلف چاپ را با بالاترین کیفیت و نازلترین قیمت ارائه کند. این موسسه با بهرهگیری از تکنولوژی روز دنیا و نیروهای کار متخصص و مجرب آماده ارائه خدمات مربوط به انواع چاپ از جمله چاپ افست از نوع فوری در داخل کشور است. اگر شما هم دوست دارید در پروسه چاپ کیفیت بالا و قیمت پایین را در کنار یکدیگر تجربه کنید با ما در ارتباط باشید.
مقالات مرتبط
نظر شما برای مجموعه چاپ کیاما ارزشمند است!
در نظرسنجی کیاما شرکت کرده و ما را در بهبود کیفیت خدمات خود یاری نمایید.
برای شرکت در نظر سنجی کلیک کنید
نظرات (0)
فرم نظر