علم و تکنولوژی همواره در حال رشد و توسعه است. در دنیای امروزی که اینترنت بیشترین سهم را در برطرف کردن نیازهای جوامع بشری دارد برخی تکنولوژیها و فناوریها با ظهور خود منجر به ایجاد برخی تحولات بسیار عظیم و بزرگ شدهاند. اینترنت اشیا نیز از جمله تکنولوژیهایی است که امروزه در بسیاری از دستگاهها و ابزارهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد تا فرایند ارائه خدمات نیز بهبود یابد.
کاربرد این فناوری در کلیه صنایع روز دنیا به خوبی حس میشود، حتی در برخی صنایع بزرگ و قدیمی چون صنعت چاپ از اینترنت اشیا به وفور استفاده میشود. اینترنت اشیا در صنعت چاپ در طی چندین سال اخیر توانسته تحولات عظیمی را به وجود آورده و در نهایت منجر به پیشرفت سیستم خدماتی در این صنعت شود.
اینترنت اشیا که در انگلیسی با واژه انحصاری IOT شناخته میشود در واقع به تمامی دستگاههای فیزیکی که قادر به انجام فرایند یا عملیاتی از طریق شبکه اتصال اینترنت هستند مربوط میشود. به بیانی سادهتر هر وسیله و ابزاری که بتواند به اینترنت متصل شده و خدماتی را ارائه کند بخشی از دنیای بزرگ اینترنت اشیا است.
در حقیقت اینترنت اشیا تکنولوژی بسیار فراتر از خاموش و روشن کردن و حتی گرم کردن فر خانگی و صنعتی است. دستگاههای مختلف با کمک این فناوری میتوانند رفتار مصرف کننده را به کل تحلیل کرده و حتی وقایع آب و هوایی را پیش بینی کنند. همین الان که در مورد اینترنت اشیا میتوانیم به راحتی درکمترین زمان صحبت کنیم مدیون این فناوری بزرگ هستیم. البته تغییراتی که این تکنولوژی در جوامع بشری و صنایع مختلف آن به وجود آورده بزرگتر از راحتی برقراری ارتباط در سوشال مدیا است.
پیش از اینکه در مورد اینترنت اشیا در صنعت چاپ و تحولات آن صحبت کنیم ابتدا لازم است در مورد تاریخچه و قدمت این تکنولوژی کهن توضیحاتی را در اختیار شما قرار دهیم.
اولین کاربرد اینترنت اشیا به دستگاههای متصل به هم در سال 1832 باز میگردد. دقیقا در همان دوره بود که اولین تلگراف الکترومغناطیسی مبنی بر تکنولوژی اینترنت اشیا طراحی شد. این دستگاه قادر به ایجاد ارتباط مستقیم بین دو دستگاه با ارسال سیگنالهای مغناطیسی بود. البته اگر بخواهیم دقیقتر به این موضوع بپردازیم باید بگوییم که در سالهای پایانی دهه 1960 میلادی آغاز شد. از این دهه به بعد اینترنت اشیا به طرز باورنکردنی پیشرفت کرده و سر انجام توانست به جایگاه امروزی خود دست یابد.
این فناوری در دهه 1980 در دستگاه فروش کوکا کولا استفاده شد که برنامه نویسان در ان میکروسوئیچهایی را به دستگاه متصل کرده بودند که با استفاده از شبکه اینترنت میتوانست میزان خنک بودن دمای نوشیدنیها را بررسی کند. این استفاده نه چندان پیشرفته بزرگترین جرقهای برای شروع استفادههای بزرگ از اینترنت اشیا در دستگاهها بود.
در این دهه شخصی به نام جان رومکی توانست اولین توستر را با اتصال پروتکل TCP به شبکه اینترنت راهاندازی کند. حدود یک سال بعد پس از این اختراع تعدادی از دانشمندان در دانشگاه کمبریج توانستند اولین دوربین وب با کاربرد نظارت بر مقدار قهوه موجود در ظرف را اختراع کنند. این وب کم میتوانست حدود سه بار در هر 60 ثانیه از ظرف حاوی قهوه عکس گرفته و آن را به رایانههای محلی ارسال کند.
دهه 1999 میلادی از جمله بهترین سالها برای فراگیر شدن اینترنت اشیا بود. در همین دهه بود که کوین اشتون توانست اصطلاح پربار امروزی اینترنت اشیا را استفاده کند.
با آغاز قرن بیست و یکم میلادی اسم تکنولوژی اینرتنت اشیا در رسانههای جمعی سر و صدای زیادی به پا کرد. در این دهه علاقهها و توجهها بیش از پیش نسبت به این فناوری افزایش یافته بود، به گونهای که در سال 2008 اولین کنفرانس بینالمللی IOT در سوئیس به صورت رسمی برگزار شد.
در این کنفرانس بزرگ شرکت کنندگان بسیاری در مورد ارتباطات بیسیم با برد کم و شبکههای حسگر اطلاعات خود را به اشتراک گذاشتند. جالب است بدانید در دهه 2000 میلادی برای اولین بار یخچال و فریزر متصل به شبکه اینترنت توسط برند معروف LG ساخته شد.
این یخچال و فریزر به کاربران خود این امکان را فراهم کرده بود تا با فرایند خرید آنلاین و تماس ویدئویی را با استفاده از اینترنت انجام دهند. دستاوردهای بزرگ دیگری هم در دهه 2000 با بهرهبرداری از فناوری اینترنت اشیا به ثبت رسید. یکی از بهترین این دستاوردها ربات کوچک خرگوش به نام Nabaztag بود، این ربات در سال 2005 ساخته شده و میتوانست آخرین اخبار و همچنین اطلاعات مربوط به پیش بینی هوا و تغییرات قیمتی در بازار سهام را به اشتراک بگذارد.
با توجه به گفتههای منابع معتبر پیش بینی میشود که تعداد دستگاههای متکی بر تکنولوژی اینترنت اشیابه 30 میلیارد خواهد رسید. این رقم نشان دهنده رشد 68 درصدی این تکنولوژی تا سال 2030 نسبت به 2020 است. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که بیشترین سهم اینترنت اشیا در صنعت چاپ است، به عبارتی صنعت چاپ بیشترین سهم را در آینده در تعداد دستگاههای متکی بر این تکنولوژی خواهند داشت.
اینترنت اشیا در دنیای امروزی کاربرد بسیار گستردهای دارد از سیستم نظارت بر محیط زیست گرفته تا کشاورزی، سیستم بهداشت و درمان و چاپ مورد استفاده قرار میگیرد. اینترنت اشیا در صنعت چاپ مانند چاپ متالایز، چاپ لیبل، چاپ pvc و ... همواره بیشترین کاربرد را مانند سایر صنایع به خصوص کشاورزی و بهداشت و درمان دارد.
برای نمونه در سیستم بهداشت و درمان از این تکنولوژی برای بهبود نظارت بر سیستم دیجیتال بهداشت نیز استفاده شده و حتی در دستگاههایی چون تنظیم فشار خون و ضربان قلب از این تکنولوژی بهرهبرداری میشود. سمعک و مچبندهای الکتریکی بارزترین مثال برای کاربرد اینترنت اشیا در سیستم بهداشت و درمان هستند.
یکی از رایجترین و بزرگترین مشکلات در صنعت خودروسازی بحث مربوط به تصادفات است. در حقیقت دانشمندان با آزمون و خطا کردن بسیاری از راهکارها در نهایت از اینترنت اشیا برای برطرف کردن و به کاهش رساندن تصادفات خودرویی استفاده کردند. به لطف اینترنت اشیا امروزه بسیاری از خودروهای اروپایی و خارجی مجهز به سنسورهای ترمز خودکار و تشخیص مسیر هستند.
علاوه بر این سنسورها امکانات پیشرفته دیگری در خودروهای روز دنیا تحت عنوان دوربین تشخیص وضعیت راننده (خواب و مست بودن راننده) و سنسورهای مخصوص لاستیک خودرو تعبیه شده است. تمامی این امکانات با هدف بهبود شرایط رانندگی افراد و تضمین سلامت و جان آنها استفاده شده است. در واقع کلیه این امور از بزرگترین مزایای اینترنت اشیا محسوب میشوند.
صنعت چاپ از جمله صنایعی است که اینترنت اشیا بیشترین تاثیر را در تغییر و تحول آن داشته است. در حقیقت کاربرد اینترنت اشیا در صنعت چاپ و بسته بندی بیشتر از حد تصورات ما است!
برای نمونه در صنعت بسته بندی فرایند بسته بندی دیجیتال دستاورد اینترنت اشیا است. شرکتهای معتبر و پیشروی tetra Pak و Amcor and Berry Global نیز از جمله شرکتهایی هستند که در تکنولوژی اینترنت اشیا به جهت پیشبرد اهداف ESg یا همان معیارهای زیست محیطی و حاکمیتی خود استفاده میکنند.
فناوریهای فرعی و وابسته به اینترنت اشیا به ویژه هوش مصنوعی و 5G بهترین ابزار برای بهرهبرداری از این تکنولوژی بزرگ در دیجیتالی شدن فرایند بسته بندی هستند.
اینترنت اشیا در صنعت چاپ از گذشته تا به امروز توانسته تغییرات بزرگی را به وجود آورد. اما یکی از مهمترین دستاوردهای این تکنولوژی در این صنعت، چاپ دیجیتال است. کی از بزرگترین ویژگیهای چاپ دیجیتال حذف شدن واسطههایی مانند پلیتها است که قابلیتهایی چون تغییر رنگ نهایی طرح را امکان پذیر میکند.
البته چاپ دیجیتال مزیتهای بسیار زیادی در صنعت چاپ برای شرکتهای ارائه دهنده خدمات مربوطه دارد که از جمله آنها عبارتاند از:
شرکت کیاما پرینت با سابقه درخشان بیش از 4 دهه خود امروزه از جمله بزرگترین و پیشرفتهترین شرکتهای خدمات چاپی در سطح کشور است. این شرکت جزو آن دسته از شرکتهایی است که با بهرهبرداری از اینترنت اشیا در دستگاههای چاپ و فرایندهای مختلف مربوط به آن میتوان بهترین و باکیفیتترین خدمات را در این حوزه به مشتریان خود ارائه کند.
مقالات مرتبط
نظر شما برای مجموعه چاپ کیاما ارزشمند است!
در نظرسنجی کیاما شرکت کرده و ما را در بهبود کیفیت خدمات خود یاری نمایید.
برای شرکت در نظر سنجی کلیک کنید
نظرات (0)
فرم نظر