چاپ فویل آلومینیوم

چاپ انواع فویل آلومینیومی

فویل‌های آلومینیوم رولی در اصل همان آلومینیوم است که به صورت ورقه‌ها یا برگه‌های بسیار نازک با ضخامت‌های متفاوت، از دو دهم میلی‌متر تا شش هزارم میلی‌متر تولید می‌شود.

 

این ورق‌های آلومینیومی که معمولا به صورت رولی و در بسته‌بندی‌های جعبه‌ای در بازار یافت می‌شوند، مصارف گوناگونی از جمله استفاده در پخت غذا، شیرینی و کیک و برخی استفاده‌های صنعتی دارد و البته یکی از اصلی‌ترین کاربردهای آن استفاده در صنعت بسته‌بندی است.

مزایای چاپ انواع فویل آلومینیوم

  • مزایای چاپ انواع فویل آلومینیوم

  • غیر سمی بودن و قابلیت تماس با مواد غذایی
  • بازتاب خوب نور
  • قابلیت چاپ روی هر دو طرف
  • قابلیت برجسته‌سازی برای زیبایی بیشتر

انواع فویل آلومینیومی و مزایا و کاربرد هر کدام

فویل‌های آلومینیوم در واقع ورق‌های نازک آلومینیومی هستند که انعطاف پذیری بالایی داشته و می‌توان آن‌ها را به راحتی خم و راست و یا پاره کرد. فویل‌های آلومینیوم اولین بار در سال ۱۹۱۰ تولید شد. ساخت این فویل‌ها به صورت آلیاژ بوده که بین ۹۲ تا ۹۹ درصد آلومینیوم را شامل می‌شوند. ضخامت فویل‌های آلومینیومی معمولا حدود 00017/0 تا 0059/0 اینچ است. عرض و استحکام ساخت آن‌ها با توجه به کاربرد نهایی آن‌ها انجام می‌گیرد. از فویل‌های آلومینیومی به دلیل وزن کم، با دوام، غیر سمی، ضد چربی و همچنین فراوان بودن ماده خام اولیه در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله کاربرد این فویل‌ها در صنایع می‌توان به عایق بندی حرارتی در صنعت ساختمان سازی، ماده خام پره‌های دستگاه‌های تهویه مطبوع، خازن‌های رادیو و تلویزیون، محصولات تزیینی، ظروف و مصارف بسته بندی اشاره کرد. در ادامه این مطلب در مورد انواع فویل آلومینیومی، کاربردهای هریک و خصوصیات و ویژگی‌های ان‌ها توضیح می‌دهیم.

کاربرد‌های فویل آلومینیومی

فایل‌های آلومینیومی در اصل همان آلومینیوم هستند که به صورت ورقه یا برگه‌های بسیار نازک تحت فشار‌های بسیار زیاد و در ضخامت‌های متفاوتی تولید و به بازار عرضه می‌شود. این فویل‌ها را عموما به صورت رولی و در بسته بندی‌های جعبه‌ای می‌توان در بازار یافت‌. ورق‌های آلومینیومی مصارف بسیار زیادی در پخت غذا، شیرینی، کیک و همچنین کاربرد‌های گوناگونی در بسیاری از صنایع از جمله بسته بندی دارو‌ها و مواد غذایی دارند. در ادامه با برخی از فواید و کاربرد‌های فویل‌های آلومینیومی آشنا می‌شوید:

  • تیز کردن چاقو با فویل آلومینیومی‌

یک تکه فویل آلومینیومی را برداشته و آن را چهار تا بزنید تا به چهار لایه تقسیم شود. سپس با استفاده از قیچی چندین بار ورقه‌ها را قیچی بزنید تا تیغه‌های کند قیچی تیز شود.

  • ساخت حفاظ در برابر رنگ پاشی

هنگام رنگ آمیزی درب، دیوار و یا پنجره‌ها می‌توانید دستگیره‌های درب، قبه‌ها و دستگیره‌های کشو‌ها را با استفاده از فویل بپوشانید تا از لکه‌های رنگ در امان بمانند و زیبایی ظاهری آن‌ها حفظ شود.

  • پاک کردن زنگ زدگی‌ها با استفاده از فویل آلومینیومی‌

شما می‌توانید تمامی لکه‌های سمج زنگ زدگی را از روی لوازم خانگی و گلگیر‌های کرومی ماشین  با استفاده از یک فایل مچاله شده مالش داده و تمامی لکه‌های آن را پاک کنید.

  • فویل‌های آلومینیومی و عایق

از فویل‌های آلومینیومی به عنوان عایق کابل‌های برق و همچنین عایق حرارتی استفاده می‌شود.

  • کاربرد در موارد آرایشی و بهداشتی

رنگ کردن مو‌ها به روش‌های مختلف می‌تواند با استفاده از فایل‌های آلومینیومی راحت تر انجام شود. به طور مثال امروزهمدل‌های رنگ مویی مانند آمبره، بالیاژ و ... توسط این فویل‌ها انجام می‌گیرد.

  • صنعت بسته بندی

فایل‌های آلومینیومی علاوه بر بسته بندی مواد غذایی و یا پوشش درب لبنیات، در آشپزی نیز کاربرد‌های بسیار زیادی دارد. بسیاری از افراد تمایل دارند مرغو گوشت و ماهی را داخل این فویل‌ها بپیچند.

ویژگی‌های فویل آلومینیومی

همان طور که می‌دانید آلومینیوم فلز سبکی بوده و قیمت آن بسیار مقرون به صرفه است. ولی در عین حال دارای ویژگی‌های فوق العاده و منحصر به فردی است. از جمله ویژگی‌های مهم آلومینیوم می‌توان به قدرت بازتابش بالای آن اشاره کرد. از طرف دیگر این فلز به راحتی قابل بازیافت بوده و دوستدار محیط زیست است. به علت وزن سبک این فلز برای صنعت هوا و فضا بسیار مناسب و کاربردی است. فویل‌های آلومینیومی علاوه بر این که سمی نیستند، در برابر آتش نیز گاز سمی ایجاد نمی‌کنند. از دیگر فواید آلومینیوم که عده کمی از مردم از آن اطلاع دارند، این است که از فویل‌های آلومینیومی می‌توان در درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرما خوردگی، درمان پوست‌های خسته، رفع درد‌های مفصلی و ... استفاده کرد.

فرآیند ساخت فویل‌های آلومینیومی از ورقه‌های آلومینیومی به نیرویی معادل 800 تن نیاز دارد تا بتواند فویل‌های نازک را تولید نماید. از طرف دیگر وزن بسیار کم و همچنین قیمت مقرون به صرفه موجب شده امروزه بسیاری از صنایع از جمله دارویی و صنایع غذایی در بسته بندی‌های محصولات خود از فویل‌های آلومینیومی استفاده کنند. قابلیت چاپ‌های رنگی و مشتری پسند نیز می‌تواند یکی دیگر از مزایای این فویل‌ها باشد. علاوه بر چاپ‌های رنگی، می‌توان چاپ‌های برجسته را نیز بر روی فویل‌ها انجام داد.

مزایای فویل آلومینیومی

تقریبا در همه آشپزخانه‌های ایرانی یک رول فویل آلومینیومی وجود دارد. این در حالی است که علاوه بر مصارف پخت و پز دارای خاصیت درمانی شگفت انگیزی نیز هستند. در ادامه به معرفی برخی خواص درمانی فویل‌های آلومینیومی می‌پردازیم:

  • برطرف کردن زردی دندان با استفاده از فویل آلومینیومی

شما می‌توانید با قرار دادن فویل آلومینیومی به همراه نوعی خمیر خاص بر روی دندان‌های تان شاهد درخشندگی و سفید شدن دندان‌های خود باشید. بسیاری از متخصصان نیز این روش درمانی را بسیار موثر می‌دانند.

  • از بین بردن خستگی

از بین بردن خستگی با استفاده از فویل‌های آلومینیومی یک روش قدیمی است که از سوی بسیاری از کارشناسان و متخصصان در جهان تایید شده است. شما می‌توانید برای استفاده از این روش چند نوار فویل آلومینیوم را به مدت دو تا چهار ساعت در فریزر یخچال خود قرار دهید. در مرحله بعدی این فایل‌ها را بر روی گونه‌ها و پلک‌های خود گذاشته و هنگامی که حس کردید خستگی شما از بین رفته و احساس شل شدگی در عضلات صورت خود را داشتید، می‌توانید فویل‌ها را از روی صورت خود بردارید.

  • فویل‌های آلومینیومی‌و تسکین درد مفاصل

این فویل‌ها برای درمان درد، مخصوصاً در مواردی مانند التهاب مفاصل، نقرس، سیاتیک و درد پاشنه کاربرد دارد. برای انجام این روش فویل را بر روی ناحیه قرار دهید و با استفاده از یک باند پزشکی آن را محکم کنید. بهتر است فویل را یک شب تا صبح بر روی محل درد بگذارید. این کار را به مدت ۱۰ تا ۱۲ روز انجام داده و سپس به مدت دو هفته به ناحیه مورد نظر استراحت دهید. اگر پس از مدت استراحت درد همچنان ادامه داشت، این روش را دوباره تکرار کنید.

  • درمان آفتاب سوختگی

یکی از روش‌هایی که باعث تسکین سوختگی می‌شود استفاده از فویل‌های آلومینیومی است. پزشکان تروما دانشگاه ویسکانسین این روش را به عنوان یکی از بهترین روش‌های درمانی به بیماران خود توصیه می‌کنند. افرادی که دچار سوختگی شده اند می‌توانند لباسی از فویل به تن کرده و برای بهبود زخم‌های سوختگی ابتدا آن را با آب سرد و سپس با یک پارچه نرم خشک کنند. سپس یک لایه نازک از پماد سوختگی بر روی محل آسیب قرار داده شود. پانسمان محل مورد نظر با استفاده از گاز استریل را فراموش نکنید. در این حالت به دور گاز استریل فویل آلومینیومی بپیچید و آن را باند پزشکی ببندید و تا زمان کم شدن میزان درد آن را در همان حالت قرار دهید.

معایب فویل آلومینیومی

همان‌ طور که می‌دانید آلومینیوم در فرآیند‌های بیو شیمیایی موجودات زنده وجود ندارد. علاوه بر این آلومینیوم در بدن به ویژه در مغز و استخوان‌ها انباشته می‌شود. فویل‌های آلومینیومی را می‌توان یکی از پر کاربرد ترین وسیله‌های آشپزخانه نام برد. به طور مثال اکثر افراد برای مغز پخت و خوشمزه شدن غذا‌های گوشتی مانند مرغ، گوشت و ماهی آن را درون فر گذاشته و داخل فر قرار می‌دهند. اغلب رستوران‌ها و اغذیه فروشی‌ها نیز برای جلوگیری از سرد شدن غذا‌های مختلف از فویل‌ها به عنوان محافظ استفاده می‌کنند.

امروزه استفاده از ظروف یکبار مصرف آلومینیومی در آشپزخانه‌ها و رستوران‌ها بسیار رایج شده است. این در حالی است که فویل‌ها و همچنین ظروف یکبار مصرف آلومینیومی می‌تواند در طولانی مدت باعث به وجود آمدن عوارض و مشکلاتی در مصرف کنندگان شود. بر اساس جدید ترین تحقیقات انجام شده با ورود یون و یا اکسید آلومینیوم به بدن در سیستم عصبی مرکزی و حافظه اختلالاتی به وجود می‌آید. بنابراین استفاده از آن در طولانی مدت می‌تواند ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد. از طرف دیگر این فلز با ایجاد اختلال در متابولیسم استخوان‌ها می‌تواند پوکی استخوان را به طور چشمگیری افزایش داده و باعث بالا رفتن سمیت در کلیه‌ها و کبد شود.

تولید فویل آلومینیوم چاپی

به طور کلی چاپ فویل فرآیندی است که با اتصال فویل به سطح کاغذ برای ایجاد طرح‌های لوکس و براق مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه استفاده از انواع فویل‌های آلومینیومی چاپی برای درب بسته بندی‌های پر مصرف بسیار کاربردی است. چاپ انواع فویل‌های آلومینیومی یک فرایند تخصصی چاپ است که در آن از گرما، فشار و ورق‌های بسیار نازک آلومینیومی استفاده می‌کنند. در این روش طرح‌های براق و گرافیکی بر اساس نیاز صاحبان مشاغل بر روی فویل‌های آلومینیومی چاپ می‌شود.

این مدل چاپ‌ها می‌تواند به بسته بندی‌های مختلف ظاهری بسیار جذاب دهند. به همین دلیل بسیاری از صنایع به سرعت به این گونه چاپ‌ها روی آوردند. فویل آلومینیوم چاپی برای مصارف غذایی، دارویی و چاپ صنعتی بهترین گزینه است. در چاپ بر روی فویل‌ها می‌توان از گستره ای از رنگ‌ها استفاده کرد که پر کاربرد ترین آن‌ها رنگ‌های نقره ای و طلایی است. توجه داشته باشید که استفاده از فویل آلومینیوم چاپی علاوه بر ویژگی‌های ظاهری زیبا و مشتری پسند، برای صنایع بسیار مقرون به صرفه خواهد شد.

چاپ انواع فویل آلومینیومی

فویل‌های آلومینیومی که قابلیت چاپ دارند در واقع نوعی ورقه‌های نازک آلومینیوم هستند که دارای کاربرد‌هایی مانند بسته بندی مواد غذایی و قوطی‌های نوشیدنی هستند که این قابلیت را دارند که مالک شرکت سازنده و سایر اطلاعات را بر روی آن‌ها چاپ شود. به طور کلی روش ساخت فایل‌های آلومینیومی را می‌توان این گونه بیان کرد که طی یک عملیات نورد یک اسلب آلومینیومی با طول اولیه کم باید به یک فایل آلومینیومی با سایز بلندی تبدیل شود. توجه داشته باشید که اگر یک ورقه آلومینیومی را در اختیار داشته باشید، برای تبدیل ورق آلومینیوم به فویل‌هاب آلومینیومی نیرو و فشار بسیار زیادی لازم است. این کار را می‌توان به وسیله سیلندر‌های هیدرولیکی انجام داد که می‌توانند حدود ۸۰۰ تن فشار را به ورق‌ها وارد کنند.

نیرو‌های وارد شده باید به قدری دقیق و کنترل شده باشند که فویل‌ها در تمامی قسمت‌های خود به یک اندازه نازک تر شوند. فایل‌های آلومینیومی را در حین فرآیند تولید به روغن‌های نورد آغشته سازی می‌کنند. استفاده از این روغن‌ها برای افزایش کیفیت فویل‌های آلومینیومی جزئی اجتناب‌ ناپذیر از عملیات تولید فویل‌ها است. بنابراین عمدتاً فایل‌ها پس از تولید چرب هستند. لازم به ذکر است که این چربی قابلیت چاپ پذیری فویل‌ها را کاهش می‌دهد، پس اگر نیاز به چاپ بر روی این فویل‌ها باشد باید با استفاده از روش‌‌های مختلف مانند شست و شو، پلاسما و حرارت دهی آن‌ها را آماده چاپ کرد.

کلام پایانی

در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامع و کاملی درباره انواع فویل‌های آلومینیومی، مزایا و معایب آن در اختیار شما قرار دهیم. از فویل ‌های آلومینیومی برای مواردی مانند رفع خستگی، سفیدی دندان‌ها و ... استفاده می‌شود. فویل‌های آلومینیومی ورقه‌های بسیار نازکی از آلومینیوم هستند که قابلیت چاپ بر روی آن‌ها باعث شده در بسیاری از صنایع به عنوان جزئی از بسته بندی محصولات به کار گرفته شوند. به طوری که امروزه به یکی از رایج ترین روش‌های بسته بندی تبدیل شده است. علاوه بر چاپ‌های رنگی بر روی فویل‌های آلومینیومی، می‌توان از طرح برجسته نیز بر روی آن‌ها استفاده کرد. از جمله کاربرد‌های فویل آلومینیومی چاپ شده می‌توان به روکش انواع دارو‌ها، مواد غذایی، دارو‌های گیاهی، ظروف شیشه ای و ... اشاره کرد. از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم.

 

 

مقالات مرتبط
Related Blog

فرم ارسال نظر

نظرات (29)

Zahra

۱۴۰۲/۱۰/۲۱
پاسخ

چاپ فویل آلومینیومی کجا دارن ؟

۱۴۰۲/۱۰/۲۳

سلام وقت بخیر متاسفانه اطلاعی ندارن=م

۱۴۰۲/۱۰/۲۳

سلام وقت بخیر متاسفانه اطلاعی ندارم

Farhad

۱۴۰۲/۱۰/۱۶
پاسخ

چاپ فویل آلومینیومی

۱۴۰۲/۱۰/۱۷

سلام وقت بخیر . چاپ فویل آلومینیومی نداریم.

Vahid

۱۴۰۲/۱۰/۱۳
پاسخ

چاپ فویل آلومینیومی چنده قیمتش

۱۴۰۲/۱۰/۱۷

سلام وقت بخیر . متاسفانه ما نداریم

Babai

۱۴۰۲/۱۰/۱۲
پاسخ

چاپ پلی پروپیلن در تهران انجام می دین؟

۱۴۰۲/۱۰/۱۷

چاپ الومینیومی نداریم

Milad

۱۴۰۲/۱۰/۱۲
پاسخ

سلام وقتتون بخیر🌹 چاپ پلی اتیلن چنده

۱۴۰۲/۱۰/۱۷

چاپ الومینیومی نداریم

Gamal

۱۴۰۲/۱۰/۰۸
پاسخ

چاپ فویل آلومینیومی کجا دارن؟

۱۴۰۲/۱۰/۱۷

سلام وقت بخیر .متاسفانه نداریم

محمد

۱۴۰۲/۱۰/۰۶
پاسخ

چاپ فویل آلومینیومی چنده؟

۱۴۰۲/۱۰/۰۶

سلام وقت بخیر . ما چاپ فویل الومینیومی نداریم

Yusef

۱۴۰۲/۱۰/۰۴
پاسخ

چاپ فویل آلومینیومی چجوریه؟

۱۴۰۲/۱۰/۰۴

سلام عزیزم . ما چاپ فویل الو مینیومی نداریم .

Farhad

۱۴۰۲/۱۰/۰۳
پاسخ

چاپ فویل آلومینیومی

۱۴۰۲/۱۰/۰۴

سلام عزیزم . ما چاپ فویل الو مینیومی نداریم .

خائف

۱۴۰۲/۰۹/۰۸
پاسخ

خسته نباشید. سایت خیلی خوبی دارین. یه سوال هم دارم. چاپ فویل آلومینیومی روی ظرف انجام میشه یا بعدا روی ظرف چسبانده میشه؟

۱۴۰۲/۰۹/۰۸

سلام وقت بخیر . ما چاپ فویل الومینیومی ندارم .ممنون

موقعیت کیاما روی نقشه